Ideja iza projekta

U sklopu projekta uveli bi sljedeće promjene za lokalitet Salona:

U sklopu aranažmana i ponuda turističkih agencija uveli bi vođenu turu po saloni (npr. 30 minuta), na taj bi način ulaz u Salonu bio i dalje besplatan, osim u sklopu ovakvih turističkih ponuda; za građane koji žele obići Salonu uz vodiča ili audio vodič cijena ulaznice bila bi primjerice simboličnih 15 kuna.

Na samom ulazu postavili bi info pult s brošurama, vodičima i suvenirima.

Unutar samog prostora Salone uredili bi šetnicu, na koju bi postavili putokaze koji vode od jedne lokacije do druge tj od jedne građevine do druge. Svaka od važnijih lokacija imala bi pokraj sebe mali kameni stup na kojem bi bio utisnut QR kod, za one koji se žele dodatno informirati o određenom dijelu lokaliteta (npr. terme).

Idealno bi bilo kada bi se mogle postaviti nadzorne kamere kako bi se spriječilo daljnje uništavanje ovog povijesno važnog područja.

U sklopu održavanja kulturnih manifestacija poput Solinskog kulturnog ljeta u Saloni se mogu organizirati predstave oživljene povijesti, iz prošlosti Salone npr. simulacija gladijatorskih igara u amfiteatru, ili održavanje kazališne predstave u teatru.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *